Autor Wątek: Icom IC-F610  (Przeczytany 2909 razy)

Offline sun-netra

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
    • Email
Icom IC-F610
« dnia: Czerwiec 14, 2010, 08:37:09 pm »
Witam, posiadam takie oto radyjko jak w temacie.

Czy ktoś to programował?

Mam kabel, odpowiedni soft, a mimo to soft nie widzi radia:(
Czy ktoś wie coto? może jakaś blokada kodem czy tp...?

Offline defender

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 31
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Icom IC-F610
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2010, 09:00:01 pm »
Miałem tylko ręczne zawodowe radia tej marki i jedyne co mi przeszkodziło w "widzeniu" radia to to że źle ustawiłem port RS232 bo miałem dwa do wyboru, po przestawieniu wszystko zaczęło działać tylko kliknąłem funkcję "read from transceiver" i już.

Offline sun-netra

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
    • Email
Icom IC-F610
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 15, 2010, 10:36:07 am »
To akurat sprawdziłem 3 razy...

Doszło nawet do tego iż rozkręciłem kabel programujący by posprawdzać czy coś się nie urwało czy spaliło ale wszystko ok.

Na wyjściach rx i tx radia ładnie jest po ok 4,8-5v więc też interfejs niejest chyba uwalony...

Offline 2T931A

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Wiadomości: 673
  • Karma: +1/-1
    • Zobacz profil
    • Email
Icom IC-F610
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2010, 06:52:37 am »
A czy kabel jest oryginalny?

Offline sun-netra

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 3
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
    • Email
Icom IC-F610
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 21, 2010, 02:39:21 am »
Nie, niejest, jest robiony, ale z części nowych, i dokładnie wg schematu z internetu dla tego modelu radia.

Dodatkowo jest wielu wypowiadających się o pozytywnych skutkach programowania tą metodą a wątpie w zbiorowe wkręcanie innych...

Offline radio-service

  • Newbie
  • *
  • Wiadomości: 5
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
    • Email
Odp: Icom IC-F610
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 14, 2013, 12:25:19 am »
Może nieodpowiednia wersja softu . Czy soft wyświetla jakiś komunikat ?