Autor Wątek: Narodziny  (Przeczytany 13507 razy)

Offline 2T931A

• Administrator
  • Newbie
    • Email
Narodziny
« dnia: Maj 04, 2008, 06:49:52 am »
Witamy wszystkich użytkowników eteru. Rozpoczynamy aktywną pracę naszego forum. Będziemy dążyć wszystkimi siłami aby nasze www.forum.krótkofalarskie.pl stało się centralnym forum krótkofalarskim zrzeszającym wszystkich krótkofalowców z Polski i nie tylko (wydzielona już została wstępnie rosyjsko-języczna część forum). Forum otwarte jest zarówno dla doświadczonych krótkofalowców jak i dla początkujących - rozpoczynających swoją przygodę z falami radiowymi. W tych smutnych czasach, w czasach gdy niemal wszystkie kluby i ośrodki krótkofalarskie zostały pozamykane, gdy średni wiek wszystkich krótkofalowców za chwilę będzie wyrażany liczbą trzycyfrową, gdy aby założyć aktywny i przyzwoicie wyposażony klub krótkofalarski trzeba stoczyć wojnę i przelać morze krwi - w tych trudnych czasach nasze środowisko powinno być szczególnie zjednoczone i powinno podejmować takie działania aby społeczna rola krótkofalarstwa odzyskała swoją wartość a także otworzyła nową drogę przed rzeszami nowej młodzieży, której jedyną obecnie perspektywą jest brudny zlewozmywak z naczyniami czy też zakrwawione ciało leżącej staruszki z rozwartym, promieniującym miedzią portfelem. Może być przecież inaczej i my, ci, którzy poświęciliśmy długie lata wsłuchiwaniu się w magiczne fale eteru, którzy przeczytaliśmy setki książek, poradników, którzy przesiedzieliśmy w pracowniach tysiące godzin - wiemy to. Wiemy, że jest i może być inaczej, że świat a od momentu łączności satelitarnych, EME i tropo także wszechświat - nie ma granic, że ludzie mogą działać wspólnie, zjednoczeni w pasji. Pokażmy innym, że są marzenia, sny i tranzystory.

73!

Offline SQ9MLI

• Newbie
  • *
    • Email
Witamy
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 04, 2008, 10:58:11 am »
SQ9MLI melduje sie na pokladzie :)

Offline SP1MVD

• Newbie
  • *
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 04, 2008, 12:33:44 pm »
Witam,ja rowniez wchodze na poklad- Leszek Szczecin.

Offline SP1QXY

• Newbie
  • *
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 04, 2008, 01:43:11 pm »
Hej.
Ja również witam i dołączam do grupy . Na imię mam Jacek.
Moje QTH to Świnoujście JO73DV.

Offline SP2RXX

• Newbie
  • *
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 04, 2008, 02:46:56 pm »
Gratuluję pomysłu, witam wszystkich.
Maciej   Bydgoszcz   JO83XC

Offline sq8bwh

• Newbie
  • *
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 04, 2008, 02:48:45 pm »
Witam, myślę że to bardzo dobry pomysł i wielkie ukłony za pomysł chęć tworzenia tego forum. Możecie liczyć i na moją pomoc. Paweł sq8bwh

Offline sq8mxc

• Newbie
  • *
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 04, 2008, 05:16:21 pm »
również witam życzę wytrwałości i jak najwiecej pozytywnych postów

Offline wlan0

• Newbie
  • *
Narodziny
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 04, 2008, 06:36:16 pm »
Witam
Strasznie dużo tych działów, długo się przewija. Ale grunt że działa...
Zatem życzę bezawaryjnej pracy i wysokiego uptime :)

Offline 2T931A

• Administrator
  • Newbie
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 04, 2008, 06:39:39 pm »
Uważasz, że lepiej aby było mniej działów? Koledzy podpowiadają aby jeszcze dodawać...

Być może w bliskiej przyszłości troszeczkę zmodyfikujemy forum tak, że na stronie głównej będą widoczne działy główne a potem będą tworzone subfora - czyli po kliknięciu w dział główny będzie widać właśnie na co dział główny jest podzielony. Zobaczymy...

Offline wlan0

• Newbie
  • *
Narodziny
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 04, 2008, 07:00:02 pm »
Jak jest za dużo działów to dyskusja się rozprasza po całej przestrzeni forum. Jak użytkownik chce sprawdzić co nowego ktoś napisał to musi przelecieć 3 ekrany. Tu 1 post, tam 2 posty a w 90% działów nic nie ma i wydaje się że forum jest mało używane. Jak jest 100 tyś użytkowników to taki podział jest wskazany a nawet konieczny. ale jak jest <1 tyś to tylko się rozdrabnia wszystko niepotrzebnie.

Na usenecie jest 1 dział i przez to aktywność jest skupiona i wtedy w jednym miejscu pojawia się dużo tematów. Wtedy zagęszczenie nowej informacji jest duże i ludzie chętniej to czytają.

Offline 2T931A

• Administrator
  • Newbie
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 04, 2008, 07:14:21 pm »
Rozumiem... Sprobujmy jednak poki co tak jak jest - praktyka pokazuje, ze to forum jest fenomenalne - pierwszego dnia zaliczylismy juz 600 odwiedzin unikalnych... To jakis kosmos... Jest dyskusja, kilkadziesiąt osób zarejestrowanych a forum istnieje ledwie 12 godzin....

Offline wlan0

• Newbie
  • *
Narodziny
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 04, 2008, 07:25:53 pm »
O! to bardzo dużo. Ale trzeba cały czas promować i linkować gdzie się da żeby natężenie ruchu rosło i ilość postów podwajała się co ileś tam dni.

Offline 2T931A

• Administrator
  • Newbie
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 04, 2008, 07:31:40 pm »
Tak też robimy i zachęcamy wszystkich aby też to robili.

Offline sq3mkd

• Newbie
  • *
    • Email
Może uda nam sie stworzyć fajną grupę!
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 04, 2008, 07:56:25 pm »
Potrzeba nam wielu zmian, otwartości na nowe głosy, na nowych ludzi. Musimy nauczyć się przyjaźni i partnerstwa - natomiast wyścig kto wie najlepiej, kto ma najlepszy sprzęt, kto jest omnibusem należy zostawić tylko na zawody. Powinniśmy się nauczyć jeszcze jednego, ludzie się nie dzielą na SP I SQ. Podział jest zupełnie inny... Jeśli większość z nas przestanie nas dzielić na skutery i ...-  to nasza rzesza zacznie się powiekszać. Spójrzmy ilu ludzi bardzo szybko znika z fal eteru po kilku przykrych zajściach ze starszymi stażem kolegami, nikt nie lubi przykrych sytuacji. Inwestujemy w siebie, w sprzęt, uczymy się dla przyjemności - w przeciwnym wypadku wybieramy ryby lub inne zajęcia. Mój znak również zaczyna sie na SQ , jestem stosunkowo młodym stażem nadawcą, natomiast niestety niezbyt młodym wiekiem. Również spotkałem sie z stwierdzeniem, że ze skuterami sie nie rozmawia, ale ja mam inne zdanie i twardą skórę. Pozdrawiam więc Wszystkich użytkowników eteru ze znakami SP i SQ i Wszystkim życzę wszelkiego dobra i wielu ciekawych łączności.
Irek SQ3MKD Krzyż Wielkopolski

Offline tqmeh

• Newbie
  • *
    • Błyskawiczny komunikator AOL - 697800
    • Email
Narodziny
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 04, 2008, 08:10:40 pm »
Witam Wszystkich....

jeszcze nie mam znaku ale juz nie długo......

moje pasje to radio i samochody głownie COOO  .....  Audi

edit:
znak juz jest  :mrgreen:

pozdr